Fra Horsens til Aalborg og tilbage på under en halvtank

Vi tester den nye Kia Niro Hybrid, som er den første hybrid bil i Kia flåden. Bilen er spækket med udstyr og den nyeste teknologi fra Kia. Bilen er en crossover, hvilket giver god rummelig plads. Men mest af alt, er Kia Niro kendt for sin brændstof økonomi.

Brændstof økonomi

Niro Hybrid er sat til at kunne køre 26,6 km/l. Alligevel kom bilen i Guiness Rekordbog for den hybridbil der havde den længste kilometer pr. liter. Turen foregik tværs over USA, altså lige knap 6000 km. Her satte Niro’en rekord med 32,6 km/l på 183,6 liter eller svarende til 4,1 tankfuld – Imponerende.

Derfor satte jeg mig for at teste brændstof økonomien. Turen gik fra Carl Edelholt i Horsens, til Banegårdspladsen i Aalborg – altså en tur på knap 161 km hver vej. Jeg startede med en tank på ca. 40%, eller svarende til 16 liter. Jeg kørte pænt, det vil sige at jeg fulgte fartanvisningerne, dog blev jeg mødt med kø flere steder på vej derop, samt retur.

Resultat endte på 20,75 km/l, hvilket jeg synes er ret pænt – taget i betragtning af kulden (gør elmotoren mindre nødig), de mange køer – og nok også min manglende erfaring med at køre rigtig økonomisk.

Køreglæde

Den nye Kia Niro Hybrid er en crossover, hvilket giver en masse plads. Den er meget behagelig at side i, samt du sidder højt. Alle Niro’er kommer med automatgear, hvor du har mulighed for at vælge mellem at køre normalt, økonomisk eller smide den i sportsgear og give den fuld gas på vejene.

Bilen er udstyret med et enormt informativ display, såvel for fører som for passager. Her har du hele tiden mulighed for at følge, hvordan du bruger dit brændstof, hvornår du bruger el, samt hvilket ”eco niveau” du er på.

På min vej mod Aalborg og tilbage, benyttede jeg Kia nye Smart Cruise Control, som automatisk tilpassede bilens hastighed for at holde en sikker afstand til forankørende biler. Dette gjorde, at jeg blot kunne styre på rattet og ellers bare slappe af – virkelig lækker funktion!

Når jeg skulle overhale, var det ikke længere nødvendig at knække nakken hver gang for at kigge tilbage, for at se om der er nogle i min blinde vinkel. Kias Blind Spot Detection, gav mig konstant besked omkring, når der befandt sig nogle i den blinde vinkel – en meget lækker feature.

Lyden… Jeg må endelig ikke glemme lyden! Her kan man virkelig høre at Kia har lavet et klogt samarbejde med JBL, lyden er virkelig fantastisk sprød og dyb, i de toner der kræver det.

Konklusion

Bilen har MANGE flere features end dem jeg nåede at få testet på min tur til Aalborg – men det er jo også det spændende, at finde nye ting hver gang man sætter sig ind i den.

Den nye Kia Niro Hybrid er en rigtig fornuftig bil, med brændstoføkonomien på det rigtige sted. Den er rummelig, behagelig og høj teknologisk.

En rigtig god bil til pengene.

Køb den nye Kia Niro hos Carl Edelholt, starter fra 299.000 kr.

2017-01-22T16:07:42+00:00
error: Content is protected !!